Sudoku opgaver

 

Sudoku opgaver findes i utroligt mange forskellige versioner.

Fælles for dem alle er dog, at de vil være sjove for dig der elsker at lege med tal. 

De kan løses ved ren logik, og er en rigtig god måde at holde hjernen beskæftiget på. Flere undersøgelser har blandt andet vist at krydsord og sudoku opgaver kan hjælpe med at forebygge demens.

På krydsord.dk har vi tre forskellige varianter, som du alle kan løse gratis:

 

Kan du lide gratis sudoku? Sig det med et Like...Og tak :)

 

 

Alternative versioner af sudoku opgaver

Af andre kendte og sjove versioner af sudoku opgaver, kan du støde på nedenstående:

 

Sudoku med frie former:

I stedet for den normale sudoku, hvor de 9 tal skal placeres i 9 små kvadrater a 3 x 3 felter, så er denne sudokuform anderledes udformet. 

Den overordnede form er stadig 9 x 9 felter, men de små felter har skiftet form, og kan således se ud på en hvilken som helst måde - så længe de ni felter hænger sammen. 

Ved løsningen af disse opgaver, skal hvert sammenhængende felt stadig indeholde tallene fra 1 - 9, og hver kolonne og række skal ligeledes bestå af tallene fra 1 - 9, hvor hvert tal kun må stå der én gang.

 

Stjerne-sudoku:

Stjerne-sudokuen er en anden velkendt version af den klassiske sudoku opgave. 

I stedet for 9 firkanter med 3 x 3 felter til tallene fra 1 - 9, så skal du her få de 9 tal til at passe ind i 6 trekanter. 

Samtidig skal der i hver række ligeledes være tallene 1-9. I de yderste rækker er der kun 8 pladser - men her tæller det sidste tal i selve spidsen af stjernen med til rækken. 

Det tager et par løste opgaver at vænne sig til, men når først det er sket, så er de rigtige sjove at veksle med.

 

Matematik-sudoku:

Disse sudoku opgaver skal løses under samme konditioner som helt normale sudoku opgaver. Men du får ekstra information i bytte for at du ikke har nogen startal i opgaven. 

For hvert af de farvede felter er der givet et lille tal. Dette tal repræsenterer det tal, som summen af tallene i området skal give. Der står eksempelvis 17 i det nederste blå område til højre, bestående af to felter.

Du ved dermed at der skal stå 8 og 9 - men ikke i hvilken rækkefølge. Samtidig kan du i nederste firkant til venstre se to lyserøde tal, der tilsammen skal give 16. Det kan kun være 7 og 9. Men da vi allerede ved hvor 8 og 9 skal være plaveret i den nederste række, så skal der i det lyserøde felt i den nederste række nødvendigvis stå 7. 

Sådan fortsætter du.