Vælg den rette hoveddør til dit hjem

Annoncørbetalt indhold

Der stilles store krav til hoveddøre for de skal være solide nok til at modstå vind og vejr, men samtidig skal være så pæn, at den gør et godt første indtryk, når der kommer besøgende. Det kan være svært at finde en hoveddør, som besidder begge disse egenskaber – især hvis man har et begrænset budget til købet. Herunder kan du læse mere om, hvordan du får valgt den perfekte hoveddør til dit hjem. Når døren først er købt, kommer du til at kigge på den i mange år, så det er ikke et valg, som man bør tage let på.

Materialet er vigtigt

De fleste ældre hoveddøre er fremstillet i træ. Desværre er dette materiale ikke optimalt i forhold til vedligehold, for en trædør skal behandles med træbeskyttelse for at forblive pæn i mange år. Bliver træet ikke vedligeholdt, vil døren begynde at miste sit flotte udseende, og senere kan der opstå problemer med råd og lignende. Trædøre er især udfordret af det danske klima, som både kan være varmt, koldt og vådt alt efter årstiden. Alt i alt bliver trædøre virkelig sat på prøve af det danske vejr, for solen kan udtørre træet i sommerhalvåret, men samtidig kan der også opstå problemer med fugt i vinterhalvåret.

Du kan sagtens vælge at købe en hoveddør i træ, hvis du samtidig går efter at få en dør af høj kvalitet. Det kan dog også være værd at overveje én af de mere moderne materiale. De kræver mindre vedligehold, og samtidig er de også mere holdbare.

Hoveddøre i træ og aluminium er blevet ufatteligt populære i Danmark i de seneste år. Disse døre er stadig fremstillet i træ, men samtidig er døren beklædt med et tyndt lag aluminium på ydersiden, som beskytter mod sol og fugt. Laget af aluminium er oftest pulverlakeret, så det ikke ligner metal. Samtidig er indersiden af døren lavet i træ, hvilket er det materiale, som de fleste finder pænest.

Hvis du virkelig går til at få en holdbar dør, kan du også overveje en hoveddør i PVC. Nogen har hørt negative ting om PVC, men der er sket mange fremskridt med hensyn til materialet igennem de seneste år. Denne udvikling har betydet, at PVC i dag er et ufatteligt holdbart materiale til døre og vinduer, og samtidig er det også ufatteligt klædeligt til moderne boliger.

Prioriter at få dagslys ind

Det er vigtigt at finde en pæn dør, men det er også vigtigt at overveje, hvordan den vil se ud, når den først er monteret. Du skal både vurdere dørens udseende indefra og udefra, men det absolut vigtigste er, at der kommer lys ind i dit indgangsrum.

Mange indgangsrum har ingen eller kun små vinduer. Det betyder, at døren er rummets primære kilde til lys. Ægte dagslys er ufatteligt vigtigt, hvis et rum skal virke indbydende. Du skal derfor være opmærksom på at finde en hoveddør, som lukker masser af lys ind – især hvis der kun er begrænset lystilførsel fra rummets vinduer.

Vær fremadsynet

Det er en god idé at være fremadsynet, når du bestiller din dør, og her gør du især dig selv en tjeneste, hvis du vælger en dør, som er klar til montering. SparVinduers hoveddøre er klar til montering, når du modtager dem. Derudover har du god mulighed for selv at sammensætte den perfekte dør til dit hjem, hvilket betyder, at du kan skabe en dør, som lever op til alle dine krav.

Vær omhyggelig, når du vælger din nye dør. På den måde kan du får en ny hoveddør, som bliver en sand fryd i mange år fremover.