Vælg den rette yderdør til dit hjem

Sponseret indhold

Man siger at første indtryk er altafgørende, og det gælder også din bolig. 

Når ud får gæster, er det din hoveddør, som står for det første indtryk af dit hjem, og derfor er det så vigtigt at finde den rette yderdør til dit hjem.

 Herunder kan du læse de vigtigste råd til valg af hoveddør af din bolig.

 Disse råd kan forhåbentligt hjælpe dig til at træffe den rette beslutning, når du skal have ny yderdør.

Yderdøre - sponseret billede

Valg af farve på døren

Farven er oftest det første valg, når du skal vælge en yderdør, og her er der mange muligheder.

Du kan vælge at få din yderdør i samme farve som dine vinduer. Dette er den sikre løsning, hvor du kan være sikker på, at dit hus vil få et sammenhængende og harmonisk udtryk.

Der er dog også masser af andre farvemuligheder, så lad være med at begrænse dig selv.

Det absolut vigtigste er, at din yderdør passer til farverne på resten af dit hus. De mest almindelige farver til huse i Danmark er gul, rød og hvid, hvilket betyder, at især hvide, grå og sorte vinduer er populære, da de i princippet kan passe til alle farver.

Det gør ikke noget, hvis farven på din yderdør er opsigtvækkende, så længe den passer til resten af boligen. Derfor kan du også overveje for eksempel at vælge en rød dør, som skaber kontrast til resten af husets farver. Dette er en mere vovet løsning, men samtidig er den også bemærkelsesværdig.

Valg af stil til døren

Det er ikke kun farven, som skal matche resten af huset, når du vælger en ny yderdør.

Faktisk er dørens stil mindst lige så vigtig, og det kan blive meget iøjnefaldende, hvis døren ikke passer til resten af huset.

Husets alder er det absolut vigtigste i forhold til valg af din nye yderdør. En moderne bolig skal oftest bruge en moderne dør, der har skarpe og rene linjer. Mange moderne døre er helt glatte, og det passer bedst til en moderne bolig. En ældre bolig skal brug en mere klassiske dør, og disse døre er ofte mere detaljerede, hvilket betyder sprosser, udskæringer og lignende.

Det kan især være svært at vælge den rette dør til en ældre murermestervilla. Man får ofte det bedste resultat, hvis man vælger en dør, som ligner bygningens oprindelige dør. Nogen vælger ligefrem at renovere den oprindelige dør, men det er ikke sikkert, at det er en mulighed, hvis døren er i dårlig stand. I andre huse er den oprindelige dør for længst blevet fjernet, hvilket kan være en stor udfordring. Hvis du er i denne situation, kan det være en stor hjælp at kigge på dørene i lignende boliger eller finde inspiration i et lokalarkiv.

Dør med eller uden glas?

Moderne yderdøre fås også med glas, men der er visse overvejelser, som du bør gøre dig, før du vælger at få glas i din yderdør. En dør uden glas giver mere privatliv, så hvis din yderdør leder direkte ind i én af boligens mere private rum, så bør du måske genoverveje at få en dør med glas.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at mange mennesker har et liberalt forhold til at kigge ind ad vinduerne i hoveddøren for at se, om folk er hjemme. Det virker mindre grænseoverskridende end at kigge ind ad almindelige vinduer. Hvis du vil undgå dette og stadig have lys ind, kan du vælge matteret glas.

For at lære mere om yderdøre, kan du kigge på Sparvinduer.dk/yderdoere, hvor du finder masser af gode råd og guides til døre og vinduer.

Få 50 krydsord til print - helt gratis
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få adgang til hele 50 krydsord - lige til at printe ud og gå i gang med. 

You have Successfully Subscribed!