Sudoku

Løs sudoku online eller på print

Hvis du er glad for tal og logiske problemstillinger, så er Sudoku helt sikkert lige noget for dig. Sudoku er en logisk opgave, hvor man skal placere tal i felter. Der må ikke være mere end ét tal i hver række.

Ovenover finder du vores fantastiske sudoku-generator –  og lidt længere nede på siden kan du lære hvordan den virker. Vores bud er dog, at du slet ikke vil finde det nødvendigt, da den er ganske logisk og intuitiv at benytte.

Vi er blevet overraskede over, hvor mange krydsords-løsere der har efterspurgt sudoku her på siden. Nu har vi så valgt at gå planken ud, og har investeret i udviklingen af, hvad vi selv synes er den bedste løsning, der overhovedet findes derude.

Selvom det nok giver mest mening, at du selv afprøver sudoku-afspilleren, så kommer der her en kort gennemgang af funktionaliteten.

Intuitiv og interaktiv sudoku generator

Vi har forsøgt at gøre generatoren nem at bruge fra både mobil, tablet og computer, og resultatet er en interaktiv løsning hvor man både kan løse soduko via sit tastatur men også ved at trække tallene fra et ‘hjul’ og indsætte dem der hvor man ønsker det. Prøv det selv, det er ganske fornøjeligt:-)

Nu kan du udfordre vennerne i sudoku

En ekstra feature er, at du, hvis du har været særligt hurtig, kan dele dit resultat med familien og vennerne, og se om de kan løse sudokuen endnu hurtigere end dig selv. Der er ingen der har sagt at hjernevrider-spil nødvendigvis behøver at være asociale.

Vi ønsker god fornøjelse med opgaverne!

Sudoku regler

Det er ikke så svært at lære reglerne til sudoku – det er langt sværere at løse opgaverne, når først du kender reglerne. Men alle har stor fordel af at læse vores artikel med de simple sudoku regler – og vi er glade for at kunne hjælpe dig i gang med at løse disse fantastiske opgaver.

Se også: Find Danmarks bedste Sudoko-generator her
Lær de simple Sudoku regler
Før vi går i gang med at se på reglerne er du dog nødt til at forstå opbygningen af en sudoku, da det er denne opbygning der danner grundlag for reglerne.

 

En sudoku består af 9 x 9 felter;

9 vandrette rækker
9 lodrette kolonner
9 blokke (af 3 x 3 felter)
Rækker, kolonner og blokke er illustreret til højre

Hvis du kan huske hvad disse benævnelser dækker over, så vil det være langt lettere for dig at følge alle eksemplerne nedenfor.

 

…og så til selve reglerne

Som sagt så er reglerne faktisk slet ikke så indviklede.

Du har en spilleplade på de føromtalte 9 x 9 felter. Du kan se et eksempel på sådan en spilleplade 

Målet er at få udfyldt felterne med tallene fra 1 – 9, og samtidig overholde 3 simple regler:

Tallene fra 1 – 9 skal placeres 1 – og kun 1 – gang i hver: 

  • Kolonne (lodret)
  • Række (vandret)
  • Boks (bestående af 9 felter)


Eksempel: Hvis tallet 3 allerede er brugt i kolonne (lodret) nummer 1 – så må du ikke sætte flere 3-taller i kolonne 1. Det samme gælder for den række (vandret) 3-tallet er benyttet i – samt hele boksen på 9 felter som 3 tallet er placeret i.

Hvis pladen er udfyldt med alle 81 tal, og disse simple regler er overholdt, så har du løst opgaven korrekt!

Vi synes du skal kaste dig ud i det – benyt sudoku-generatoren ovenfor og læg evt ud med en let opgave, og så forsøg at avancere derfra.

God fornøjelse med det!

 

 

Reklame

Løs krydsord direkte på din mobil eller tablet

Vi tlbyder Danmarks bedste krydsord i vores helt nye app.
Download den til din telefon nu. Den er helt gratis!

Download GRATIS vores Krydsords App

5/5
Vores rating er 4.7 i App Store
Få 50 krydsord til print - helt gratis
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få adgang til hele 50 krydsord - lige til at printe ud og gå i gang med. 

You have Successfully Subscribed!