Wordfeud

Wordfeud blev på rekordtid et af de allermest populære spil i Danmark. Og det skulle i den grad vise sig at blive til mere end blot en forbigående tendens. Kender du allerede spillet, kan du helt sikkert stadig blive bedre. Vi har samlet alt du behøver at vide om Wordfeud i vores guide.

Hvis du har spørgsmål når du er færdig, så skriv endeligt til os. Så vil vi hjælpe dig så godt vi kan.

Indholdsfortegnelse

Wordfeud – alt hvad du behøver at vide

Vi har lavet en samlet guide, med alt hvad du behøver at vide om spillet, for at komme i gang, spille og vinde.

Der vil løbende blive tilføjet artikler, værktøjer samt tips og tricks – så hold dig endelig til!

I listen nedenfor finder du alt hvad du skal bruge for at komme i gang med spillet – ligesom du ude til højre kan finde en meget udførlig liste med ord dannet af alfabetets bogstaver. Nogle vil kalde det snyd, men vores erfaringer viser, at langt de fleste spillere benytter dem.

Så hvis du hører til typen der gerne vil spille helt uden hjælpemidler, så husk at aftale dette med din spillepartner før du begynder spillet – ellers risikerer du, at være den eneste der ikke benytter hjælp – og så er spillet i hvert fald ikke fair.

Sådan kommer du igang

1: Download app’en

Gå ind i AppStore (iPhone) elller Google Play (Android) og søg efter Wordfeud. Hent app’en ned til din telefon.

2: Opret bruger

Når du åbner app’en for første gang, skal du oprette dig som bruger. Det kan du enten gøre ved at forbinde din Facebook konto, eller på vanlig vis med din e-mailadresse. Du skal ikke være bange for at forbinde Wordfeud til din Facebook konto. Det giver dig bare muligheden for let at kunne invitere din Facebook-venner til at spille, hvis du ønsker det.

3: Start et spil

Når du har oprettet en bruger, skal du starte et spil. Du kan invitere en af dine kontakter fra telefonen, en Facebook-ven, en Wordfeud-ven som du tidligere har spillet mod, søge efter spillere eller simpelthen bare lade Wordfeud om at finde en tilfældig modstander til dig, som er klar til at spille med det samme.

Du kan også vælge at deltage i en turnering. Det er ret nemt at finde rundt i de forskellige funktioner og muligheder, når man først lige er kommet i gang.

Ordlister - hjælp til Wordfeud

Har du brug for hjælp med de svære eller de korte ord i Wordfeud? Så er du kommet til det rette sted! Vi har nemlig, til netop dét formål, udviklet en række Wordfeud ordlister til dig, som du kvit og frit kan anvende.

De står alle i alfabetisk orden, og er inddelt efter hvor mange bogstaver, der er i ordet.

Værktøj - Scrabble / Wordfeud

Vi har udviklet et værktøj primært til Scrabble, men som også kan være nyttigt til Wordfeud. Af de to bogstavspil, er Wordfeud klart det mest populære i Danmark – i mange andre lande forholder det sig dog lige omvendt.

Smid en håndfuld bogstaver ind i maskineriet og lad dig inspirere. Er du Wordfeuder bedes du se bort fra tallene i parentes i puljen af resultater – de er netop møntet på Scrabble.

10 tips til at vinde i Wordfeud

Nu har vi så præsenteret et ‘snyderedskab’. Men det er heldigvis langt fra alle der finder det sjovt bare at skrive de ord, et program har sagt, er de bedste. Vores holdning er, at det er mere end rimeligt at forholde sig kritisk til den slags hjælpemidler. Derfor har vi beskrevet de 10 bedste tips til at vinde i Wordfeud – på helt ærlig vis.

Vi anbefaler generelt, at man aftaler hvilke hjælpemidler man må benytte, før spillet begynder. Så er der rene linjer mellem deltagerne.

Wordfeud regler

Det tager altid tid at lære at spille et nyt spil – og det samme er tilfældet for Wordfeud.

Klik på linket herunder og lad os give dig et overblik over Wordfeud reglerne, og dermed forhåbenligt gøre indlæringsfasen lidt kortere.

Wordfeud funktioner

Wordfeud er heldigvis et relativt overskuelig spil, men hvis du er i tvivl om hvor du finder nogle af funktionerne, fx hvor man ændrer sprog eller chatter med sin modstander, så er der hjælp at hente her. Vi har samlet en forklaring på de forskellige Wordfeud funktioner lige her.  

Hvad koster Wordfeud?

Wordfeud er gratis!

Så let kan det siges. Og du behøver ikke at tage vores ord for det, du kan se det med egne øjne, når du downloader app’en.

Du kan vælge at opgradere, hvis du er træt af reklamer. I så fald koster det en lille rund 20’er.

Historien om Wordfeud

Historien bag Wordfeud gemmer på endnu en af de efterhånden så velkendte “IT-solstrålehistorier, hvor en mærkelig ide pludselig viser sig at være ikke bare god, men også rigtig, rigtig mange penge værd.

Historien bag Wordfeud – det startede med Scrabble

Wordfeud har ikke så overraskende sine rødder i Scrabble. Det har de fleste der har prøvet at spille begge dele nok regnet ud. Bræt, regler osv er nemlig stort set det samme.

Scrabble blev opfundet tilbage i 1938, af Alfred Mosher Butts, der videreudviklede et andet spil kaldet Lexiko, men det blive ikke en kæmpe succes før giganten Macy’s begyndte at sælge spillet.

Det var Macy’s direktør, der havde prøvet at spille en variant af spillet på en ferie, og da han kom hjem insisterede han på at forretningskæden skulle til at sælge netop det spil. Det fik hjulene til at dreje hurtigere og hurtigere, og idag sælges spillet i 121 lande på 29 forskellige sprog.

Scrabble bliver til Wordfeud

Nordmanden Håkon Bertheussen på blot 28 år, udviklede spillet, som hærger både i Danmark og udlandet.

I et norsk interview med Håkon, der er IT-udvikler, siger han, at han slet og ret var nysgerrig på om han kunne finde ud af at lave en applikation.

Han havde ingen forventninger om at han kunne leve af det, men idag tjener han penge på både gratis versionen og den fulde version.

I gratis versionen sælges der reklamer, som han har et amerikansk reklamebureau til at styre. Og i den fulde version får han naturligvis de 15-20 kr. det koster at købe den.

Men det er ikke gratis at opretholde sådan en applikation. Der skal både være support, videreudvikling, oversættelser samt betalinger til Apple og Google for at Wordfeud sælges igennem deres App-sider. Faktisk tager Google og Appel ca. 30 % for at sælge produktet.

Du skal dog ikke have ondt af Håkon. Der går forlydender om at han tjener over 60.000 kr. om dagen (!!) på Wordfeud – den app han bare byggede for sjov.

Få 50 krydsord til print - helt gratis
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få adgang til hele 50 krydsord - lige til at printe ud og gå i gang med. 

You have Successfully Subscribed!