Dagbladet Information blev reddet af krydsord

Som mange ved, opstod Dagbladet Information på fundamentet af det illegale blad “Information”.

På befrielsesaftenen brød folkene bag Information ind i det nazistiske blad “Fædrelandets” lokaler i Store Kongensgade 40 og bemægtigede sig kontorer og trykkemaskine.

De første år var en hård kamp for at få avisen til at hænge sammen. Jævnligt måtte man ud og låne penge hos forskellige velgørere.

Hån blev gjort til skamme

I 1953 dukkede en mand ved navn Sam Zinglersen op på Informations redaktion. Zinglersen var krydsordskonstruktør og tilbød at lave Danmarks største og morsomste krydsord. Zinglersen garanterede en oplagsstigning og forlangte kun et lille beløb, men ville til gengæld honoreres med et beløb for hver 500 oplaget steg med.

Der var en del skepsis blandt ledelsen. Især var Erik Seidenfaden (Far til Tøger) imod. Han mente at det var for poppet med en krydsord i avisen.

Man besluttede at bringe krydsorden som et forsøg, selv om ingen troede på at det ville have nogen effekt.

Dagbladet information logo

Oplaget steg markant

De øvrige danske aviser mobbede Information fordi de bragte en krydsord. “Information er i forvejen Danmarks største krydsord”, skrev Jyllands-Posten.

Kort tid efter blev krydsord dog indført i de øvrige aviser.

Sam Zinglersen blev efter et par år afløst af den dyrlægestuderende Poul Lose, der skrev opgaven ren for Zinglersen. Poul Lose droppede hurtigt studierne og blev en af de helt store inden for dansk krydsord.

Han fortsatte med at lave opgaven i Information frem til 1993, hvor han blev afløst af Hanne Reffelt.

Få 50 krydsord til print - helt gratis
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få adgang til hele 50 krydsord - lige til at printe ud og gå i gang med. 

You have Successfully Subscribed!