Bliv mere skarp gennem din kost

Sponseret indhold

Der er vigtigt, at vi er i tiptop stand i vores hverdag, uanset om det gælder arbejde, fritid eller når vi skal bruge hjernen, som når vi skal løse krydsord.

Det er dog langt fra alle der ved, hvad der skal til for at sørge for, at vores hjerne er klar til at tackle alle dagens problemstillinger.

Du kan læse mere i denne artikel om, hvordan du skaber en skarpere hjerne gennem kosten.

Helsebixen logo

Sørg for B-vitaminer i din kost

Alle typer af B-vitaminer er vigtige for at hjernen fungerer helt optimalt og er derfor alfa og omega for, at din hjerne og du selv kan præstere sit bedste.

B1-vitaminet hjælper hjernen mod hukommelsestab, og så sinker det hjernens aldring, og det er derfor en af de vigtigste byggesten, du kan have for at få et sundt og skarpt hoved.

Vitamin B1 findes typisk i kød, som f.eks. oksekød, kylling, svinekød og fisk, men det findes også i stor stil i nødder, fuldkorn, frugt og grønt.

Derudover er vitamin B6 også vigtig, da det støtter produktionen af stoffer i hjernen som dopamin, epinephrin og acetylcholin.

Vitamin B6 hjælper derved på humøret, stress og din hukommelse.

Mangel på Vitamin B6, kan lede til depression. Endvidere hjælper B6 med optagelsen af Vitamin B12 som styrker hjernens udvikling. Vitamin B6 findes ofte i hvede, ris, kartofler og kød.

Forebyg dårlig hukommelse

Der findes mange gode vitaminer, og C-vitamin hjælper hjernen med at bekæmpe stress og degenererende processer.

Det betyder, at C-vitamin som en af de eneste vitaminer hjælper med at forebygge mod parkinsons, alzheimers og forskellige typer af demens.

C-vitaminer hjælper med at optage jern fra kosten, som hjælper på din hukommelse og også dit fokus i hverdagen. Typisk findes C-vitamin i citrusfrugter og meget grønne grøntsager.

Tag et kig på din kost

Der findes selvfølgelig mange andre vitaminer der hjælper dig og din hjerne med at være så effektiv som muligt, men i bund og grund handler det om at spise varieret.

Det er dog ikke alle der f.eks. spiser fisk, og de vil typisk have brug for at indtage fiskeoliekapsler, så de ikke får for lidt fedtsyrer fra fisk. Det er typisk en god idé at sørge for, at din aftensmadstallerken er fyldt med kost fra alle regnbuens farver, men det er desværre ikke alle, der spiser alle typer mad.

Er der fødevarer, du gerne undgår i din kost, vil det være en god idé at sørge for, at du får vitaminerne andetsteds fra.

Det er langt det nemmeste at få tilskuddet til din kost i form af kosttilskud, som du kan finde hos virksomheder som Helsebixen.

Få 50 krydsord til print - helt gratis
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få adgang til hele 50 krydsord - lige til at printe ud og gå i gang med. 

You have Successfully Subscribed!