Hold hjernen i gang

Sponseret indhold

Hjernen er din vigtigste egenskab. Hjernen er skyld i alt, hvad vi gør, og hvad vi kan, derfor er det utrolig vigtigt at holde den i gang.

Som enhver anden muskel i kroppen, skal hjernen også trænes og stimuleres. I dette indlæg kommer vi med en række ting, som du kan gøre for at træne hjernen.

Det behøver hverken tage lang tid eller koste mange penge.

GoTutor - lektiehjælp

Det kan være en god idé at læse

Med helt simpel læsning kan du sørge for at holde hjernen skarp. Det behøver ikke være den store roman på 800 sider, men at læse avisen til morgenkaffen, eller have et magasin til at ligge ude på badeværelset, kan være essentielt for at træne din hjerne. Læsning er utrolig undervurderet, men vigtig at gøre på daglig basis. Hvis man ikke er den store læsehest, kan man med fordel langsomt komme i gang, ved blot at læse 15 – 20 minutter dagligt. Til sidst bliver det en vane, og man vil erfare at ens læsning både bliver bedre og hurtigere.

Udover at det styrker hjernen, er det også med til at få én til at slappe lidt mere af. I en travl hverdag er det sundt at kunne koble af.

Hvad med krydsord?

Hvis du gerne vil sørge for, at din hjerne er helt skarp, så kan du med fordel dagligt eller ugentligt lave en krydsord. Krydsord kan komme i alle niveauer, om det skal være en meget let en med simple billeder og figurer, som du skal stave til både vandret og lodret.
Niveauet kan også blive højere, hvis du gerne vil udfordres lidt. Det kan være du skal finde synonymer for forskellige emner, som for eksempel diverse stjernetegn eller noget så simpelt som skuespillere. Med krydsordene sættes hjernen rigtigt i gang med at tænke, for at associere billeder med ord og trække fra hjernens hukommelse.

Ryd hovedet

Selvom det kan være så sundt og godt at holde hjernen i gang, kan det være sundt at få ryddet hovedet fuldstændig engang imellem. Det kan være, du er typen der kan lide at være aktiv, så kan en forfriskende løbetur i skoven eller på landevejen, være vejen frem for dig.

Tag nogle høretelefoner på, læn dig tilbage i stolen og lyt til noget dejligt musik, eller en spændende lydbog.

Den ultimative måde at få clearet hovedet fuldstændig, må dog være igennem meditation. Når du mediterer, får du tømt hovedet fuldstændig, og kroppen bliver genopladet. Det kan med fordel blive indført ind i din morgenrutine, for at få den perfekte start på dagen. Der findes et hav af forskellige guides, til hvordan man får mest mulig ud af sin meditation. Noget som især er vigtigt er vejrtrækningen. Det er meget vigtigt, at man har kontrol over den, sådan man kan blive mest mulig afslappet.

Ydermere er det essentielt at pointere, at den ene hjerneøvelse, ikke udelukker den anden. For at få mest muligt ud af træningen, giver det kun god mening at lave mere end blot at læse. Som udgangspunkt – hvis man læser og er fysisk aktiv hver dag, er man kommet rigtig langt i forhold til træning af hjernen.

Få 50 krydsord til print - helt gratis
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få adgang til hele 50 krydsord - lige til at printe ud og gå i gang med. 

You have Successfully Subscribed!